Bibliotheek op school

De Caeciliaschool heeft een “Bibliotheek op school”. We zijn werken intensief samen met de “echte” bibliotheek. In de schoolbibliotheek hebben we een breed aanbod boeken die elk jaar aangevuld worden. De schoolbibliotheek bevind zich in ons leerplein op de eerste etage.

Plezier in lezen is de basis voor het leesonderwijs op de Caeciliaschool. We organiseren diverse activiteiten om lezen te stimuleren.

Veel lezen is de basis voor alle leren. Kinderen die met plezier lezen gaan méér lezen, gaan beter lezen en blijven lezen. Lezen is belangrijk voor de woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven. We streven ernaar dat leerlingen de school verlaten als gemotiveerde lezers met een zo hoog mogelijk niveau op technisch en begrijpend lezen.

Thuis lezen? Onze zwerfboekenkast

Heeft u onze zwerfboekenkast gezien? Neem gerust een boek mee naar huis. Heeft u thuis nog boeken liggen die toe zijn aan een nieuwe eigenaar? Dan kunt u deze boeken meenemen naar school en in onze zwerfboekenkast plaatsen. Op deze manier kunt u thuis uw kind aanmoedigen om ook te lezen.