Bewegingsonderwijs

Gymmen
In al onze groepen krijgen de kinderen bewegingsonderwijs.De groepen 1/2 maken gebruik van de speelzaal in ons gebouw. Vanaf groep 3 wordt er gegymd in de sportzaal aan de Bisschopsweg. De gymlessen worden gegeven door vakleerkrachten van de SRO. Spellessen en toestellessen worden hierbij afgewisseld.

De Caeciliaschool heeft een Sportcommissie die sportieve activiteiten buiten schooltijd organiseert. Daarnaast worden elk jaar de Koningsspelen georganiseerd.

Schoolplein 14
Om het bewegen extra te stimuleren hebben wij ook een ook een schoolplein14.  Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel en verschillende gekleurde stippen.

Sportpedagogen
Twee keer per week zijn er tijdens het buitenspelen sportpedagogen aanwezig om onze leerlingen op het plein met allerlei materialen tot spel en bewegen uit te dagen.

Natte gymles
Vanaf groep 5 gaan de leerlingen 6 keer per jaar het zwembad voor 6 natte gymlessen.